Declarații cu aluzie, la Vatra
Politic 3 iunie 2019, 15:59 | 2358

”Există țări care nu doresc stabilitate în Republica Moldova”. Asta a declarat ieri șeful PD, Vladimir Plahotniuc, fără a da detalii, în cadrul unei întruniri de partid. Afirmația a fost făcută cu o zi înainte de sosirea, la Chișinău, a trei factori importanți din Bruxelles, Washington și Moscova. Partidul Democrat ar avea programată pentru data de 5 iunie o manifestație în fața Parlamentului, de la care s-ar cere numirea lui Plahotniuc în funcția de prim-ministru.

Declarația a fost făcută ieri, la Vatra, la un eveniment organizat de Partidul Democrat, înaintea sosirii la Chișinău a Comisarului European pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, a reprezentantului Departamentului de Stat american, Bradley Freden, și a vicepremierului rus, Dmitri Kozak. La Vatra a fost dislocat un număr mare de polițiști, printre care și șeful Inspectoratului General de Patrulare.

Potrivit surselor Jurnal TV, la cea din urmă ședință a fruntașilor PD, s-a convenit ca pe 5 iunie, în centrul Chișinăului să fie aduși cel puțin 50 de mii de oameni, care să înconjoare Parlamentul și să forțeze deputații să-l voteze pe șeful PD, Vladimir Plahotniuc, în funcția de prim-ministru. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Jurnal.md că a citit despre informațiile respective, dar nu poate să le confirme. 

Opinia ta contează. Comentează!