Caldarâm cu năbădăi, în Chișinău
Social 27 aprilie 2023, 19:43 | 662

Ieri a fost, dar astăzi nu mai e. Porțiunea cu caldarâm, descoperit recent pe strada Bănulescu-Bodoni, a fost asfaltată. S-a întâmplat după ce ieri, pe internet au apărut mai multe imagini, în care se vede caldarâmul ieșit la iveală din cauza deteriorării carosabilului. Responsabilii de la Direcţia generală transport public nu ne-au răspuns la telefon pentru un comentariu. Unii cetățeni cred că Primăria ar trebui să se gândească serios la eliberarea centrului istoric al orașului de mașini în favoarea pietonilor.

L-am sunat pe șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, să ne spună ce cred autoritățile despre caldarâmul recent descoperit, iar apoi asfaltat, dar el nu ne-a răspuns la apel.

În urmă cu aproximativ o lună, muncitorii au descoperit pe strada 31 August 1989 o porțiune de pavaj, veche de peste un secol. Ministerul Culturii a recomandat conservarea și restaurarea porțiunilor păstrate ale caldarâmului, reconstituirea porțiunilor pierdute de pavaj cu pietre de același fel din alte sectoare ale străzii sau ale centrului istoric al Chișinăului.

Experții consideră că cea mai oportună posibilitate de punere în valoare corespunzătoare a caldarâmului pe strada 31 August 1989 este prin transformarea segmentului dintre strada Alexandr Pușkin și strada Bănulescu-Bodoni în spațiu pietonal.

Opinia ta contează. Comentează!