Postul nostru de televiziune atrage atenția că listele cu semnăturile pentru înregistrarea Silviei Radu în calitate de concurent electoral nu corespund cerințelor legale. Faptul a fost prezentat într-un reportaj de la sedința CEC, din 4 mai, în timpul căreia un membru al comisiei, Sergiu Gurduza, declara că a verificat o parte din cele 463 de liste de subscripție prezentate de Silvia Radu şi a constatat că 60 dintre acestea au fost completate de către un singur om.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a încercat să omită discuțiile pe marginea acestui subiect, dar Gurduza a insistat.

Membrul Comisiei Electorale Centrale Vasile Gafton susține că instituția era obligată să verifice din nou, minuțios, toate semnăturile pentru Silvia Radu.

Jurnal TV cere instituțiilor competente să investigheze constatările făcute de către membrii CEC privind înregistrarea Silviei Radu drept candidat pentru funcția de primar al Chișinăului. Președinta CEC și ofițerul de presă al instituției nu au răspuns la telefon pentru comentarii.