1200 de paturi pentru copii și adulți au fost repartizate astăzi în 34 de instituții medico-sanitare publice
Social 1 noiembrie 2023, 20:07 | 366

Peste o mie de paturi pentru copii și adulți au fost repartizate astăzi în 34 de instituții medico-sanitare publice. Donația a fost asigurată de partenerii externi - Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană. Este un efort comun, ca Republica Moldova să îmbunătățească asistența medicală pentru toți pacienții, afirmă donatorii.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău: "Împreună cu statele membre UE și Statele Unite ale Americii, am sprijinit acest efort. Paturile destinate pentru adulți și copii sunt moderne, confortabile și frumoase. Ele vor permite ca orice cetățean să aibă acces la servicii medicale mai bune, în conformitate cu standardele europene și internaționale."

KENT LOGSDON, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău: "Aceste paturi răspund unei nevoi critice în Moldova și reprezintă angajamentul continuu al Statelor Unite și ai partenerilor săi, de a susține eforturile Republicii Moldova pentru a îmbunătăți asistența medicală pentru toți."

Paturile pot fi adaptate nevoilor fiecărui pacient și sunt dotate cu mecanisme de protecție și accesoriile necesare.

IULIANA GARAM, reprezentant al OMS la Chișinău: "Mobilierul medical multifuncțional permite lucrătorilor medicali o mai bună observație a pacientului, ajustarea poziției acestora, facilitând efectuarea procedurilor medicale și asigurând o recuperare mai confortabilă."

Este prima distribuire centralizată pentru secțiile de pediatrie, a precizat la rândul său ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

ALA NEMERENCO, ministru Sănătății: "Avem 200 de paturi pentru copii mici, până la vârsta de trei ani, 300 de paturi pentru categoria de la trei la zece ani și 700 pentru copii care au peste zece ani, inclusiv paturi pentru adulți."

Paturile au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății cu sprijinul Uniunii Europene și al Statelor Unite ale Americii. Valoarea totală a donație este de peste 290 de mii de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!