Start sesiunii pentru treapta gimnazială
Social 5 iunie 2023, 20:52 | 407

Peste cinci mii de elevi din treapta gimnazială au susținut astăzi examenul la limba și literatura română pentru comunitățile minoritare. Potrivit autorităților, circa 30 de mii de elevi vor susține examenele naționale de absolvire a gimnaziului, în perioada 5-15 iunie.

Următorul examen va avea loc pe 8 iunie, la matematică, pe care trebuie să-l susțină aproximativ 29 de mii de elevi. Examenul la limba de instruire se va desfășura luni, 12 iunie, și vor participa peste 24 de mii de elevi. Peste cinci mii de elevi vor susține examenul la limba și literatura rusă. Sesiunea se va încheia cu examenul la istoria românilor și universală, care va avea loc pe 15 iunie.

COMUNICATUL MINISTERULUI EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII: "Testele de examen vor fi verificate în perioada 6-21 iunie de comisiile raionale sau municipale de evaluare. Rezultatele vor fi afișate pe 22 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației în chiar ziua când vor fi anunțate rezultatele preliminare. Cele finale vor fi afișate pe 26 iunie."

În baza rezultatelor obținute la olimpiadele republicane desfășurate în acest an, absolvenții treptei gimnaziale obțin nota 10 din oficiu la disciplina de examen la care sunt premianți ai locurilor I, II sau III. Astfel, de nota 10 din oficiu vor beneficia câte șase elevi în cadrul disciplinei de examen: limba și literatura română pentru comunitățile minoritare, matematică, limba și literatura română, limba și literatura rusă și istoria românilor și universală, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie