În Republica Moldova vor fi deschise 37 de secții de votare pentru alegerile din România
Politic 1 noiembrie 2019, 20:23 | 1627

In Republica Moldova vor fi deschise 37 de sectii de votare pentru scrutinul prezidential din Romania, in ziua de 10 noiembrie. In premiera, cetatenii romani aflati in afara granitelor tarii pot vota timp de trei zile - pe 8, 9 si 10 noiembrie. Participarea la scrutin este un drept al tuturor cetatenilor romani, a declarat astazi la Chisinau ambasadorul Daniel Ionita, indemnandu-i pe toti sa iasa la urne.

Secțiile de votare vor fi deschise începând cu ziua de vineri, 8 noiembrie, de la ora 12.00 și până la ora 21.00. Sâmbătă și duminică, 9 și 10 noiembrie, secțiile se vor deschide la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul secției de votare, precum și cei care vor sta la coada în afara sediului, pot sa își exercite dreptul de vot pana cel mult la ora 23.59. La Chișinău se va putea vota în 12 secții de votare. La Bălti vor fi deschise doua și câte una va funcționa în alte 23 de localități de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Anul acesta o secție de vot a fost deschisă și în orașul Strășeni.

Pentru a putea participa la alegeri, cetățenii trebuie să aibă toate actele în regulă. Potrivit lui Daniel Ioniță, la Consulatul României este un număr mare de pașapoarte, care nu au fost încă ridicate. În acest sens, el i-a îndemnat pe toți titularii să-și ridice documentul până în ziua alegerilor.

Până astăzi, 25 de cetățeni români din Republica Moldova au ales să voteze prin corespondență. Persoanele care doresc să facă acest lucru pot trimite plicul cu opțiunea de vot până pe 7 noiembrie. Daniel Ioniță a mai declarat că vineri, înainte de scrutinul prezidențial, și luni, după alegeri, secțiile consulare din Chișinău, Cahul și Bălți nu vor lucra cu publicul. 

Opinia ta contează. Comentează!