Procurorii fac percheziții la primăria Hâncești, în cadrul unui dosar privind atribuirea frauduloasă a unor terenuri
Social 12 octombrie 2022, 18:58 | 746

Dimineață grea pentru primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari. Procurorii și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au descins cu percheziții la sediul primăriei și la domiciliul lui Botnari. Acțiunile au loc în dosarul privind ”atribuirea frauduloasă a mai multor terenuri în intravilanul localități”. Botnari zice că nu-i vinovat.

Perchezițiile au început la ora 6.00, acasă la primarul de Hâncești. Ulterior, Alexandru Botnari, a fost însoțit până la primărie de către mascații de la ”Fulger”.

ALEXANDRU BOTNARI, primarul orașului Hâncești: "- Ce acuzații vi se aduc? - Se va vedea. Totul e bine, așa-i procedura acum în Republica Moldova. - Este vorba despre înstrăinarea frauduloasă a unor terenuri? - Nu. - Și atunci care este cauza? - Justiția, instanțele de judecată vor face dreptate și vă veți convinge pe parcurs. - Ce au făcut procurorii la dumneavoastră acasă dis-de-dimineață? - De la 6 dimineața au lucrat, au făcut, iar acuma mergem în birou. Totul e bine. Merci."

După perchezițiile la primărie, Alexandru Botnari a refuzat să facă declarații pentru presă. A vorbit doar avocatul acestuia...

Procurorii urmează să desfășoare percheziții și la alte persoane responsabile din cadrul primăriei Hâncești. Anchetatorii spun că vor difuza mai târziu informații despre acest caz, timp în care cei vizați se prezumă nevinovați.

După ce Alexandru Botnari a fost escortat din primărie, una dintre angajatele instituției și-a manifestat nemulțumirea privind acțiunile procurorilor.

La ora prânzului, Alexandru Botnari a fost lăsat să meargă la locul de muncă. Într-un mesaj video publicat pe facebook, primarul de Hâncești le-a sugerat unor persoane, fără a da nume, să nu se bucure.

ALEXANDRU BOTNARI, primarul orașului Hâncești: "Sunt la serviciu și îmi exercit atribuțiile. Celor care tare își doresc să fiu arestat și se bucură astăzi, nu vă grăbiți. Să nu credeți că ceea ce ați făcut voi, am făcut și eu. Va veni și timpul vostru pentru momentele neplăcute provocate celor dragi mie - soția, familia, mama... Totul va fi bine. Justiția va face dreptate."

Recent, RISE Moldova a arătat în mai multe investigații schemele prin care peste trei hectare de teren din orașul Hâncești au fost înstrăinate pe bani mărunți. În consecință - un nou cartier select și o afacere pe hârtie ajunsă în proprietatea unei companii fondate de către un consilier raional. Totodată, un subaltern al fiului primarului din Hâncești, Alexandru Botnari, ajutat de funcționari locali, a jonglat cu acte, care i-au permis să cumpere un teren public de 60 de ari cu mai puțin de șapte mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!