Rămași pe drumuri după un incendiu
Social 10 octombrie 2019, 15:41 | 6250

Un foc mare a făcut scrum mai tot ce era bun în casa unei familii din satul Parcani, raionul Călărași. Nenorocirea s-a întâmplat duminică. De atunci, doi adulți și copiii lor, de 12, 15 și 18 ani, au ajuns pe drumuri, fără bani, care au ars. Familia Vasilco e la limita disperării și cere ajutor, ca să poată schimba măcar acoperișul casei.

Familia Vasilco și-a construit această casă acum 12 ani, cu banii câştigaţi în străinătate.

Ultima amenajare și puțină reparație au fost făcute recent, după ce Natalia și Vasile au revenit din Polonia, unde au muncit.

Și-au găsit de lucru în raionul Briceni, la o livadă de meri, iar pe 6 octombrie, când s-a produs incendiul, au revenit acasă, urmând ca a doua zi dimineața să plece înapoi, la muncă. Întorși acasă, au aprins focul în sobă și au plecat prin sat.

Băieții mai mari, de 15 și 18 ani, lucrează la cules mere, în Briceni, ca măcar cumva să-și ajute părinții. Marius, mezinul familiei, de 12 ani, și astăzi poartă hainele cu care era îmbrăcat în ziua când s-a abătut nenorocirea. Din camera lui nu a rămas nimic întreg.

Marius trece printr-o dramă greu de redat. El şi-a găsit pisicii carbonizați în casă. Oamenii care vor să ajute familia sinistrată din din satul Parcova, raionul Călărași, cu materiale de construcţie, haine, produse alimentare sau alte obiecte de folos, îi pot suna pe soții Vasilco la numerele de telefon 060 004 768 sau 060 719 666. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie