Jurnalul orei 17, 2 August
Jurnalul orei 17:00 2 august 2023, 19:22 | 676

Prezentat de Sofia Obadă

Premierul Dorin Recean este nemulțumit de hotărârile Curții Supreme de Justiție, care a anulat 21 de decizii ale Comisiei pre-vetting și a dispus reevaluarea candidaților. Cei care au participat la aceste acțiuni vor răspunde conform legislației în vigoare, a declarat Recean în debutul ședinței de azi a Guvernului. Hotărârea CSJ a fost criticată și de către ministrul Justiției.

Ziua Memorială a Holocaustului Romilor a fost marcată astăzi la Chișinău. La Muzeul de Istorie a fost inaugurată o expoziție tematică, ce redă ororile prin care au trecut femeile rome în lagărele de concentrare ale naziștilor. Mulți vizitatori ne-au spus că au citit despre deportarea și exterminarea romilor, iar unii au auzit istorii de groază de la bunici.

Rusia a atacat noaptea trecută cu drone mai multe regiuni din Ucraina. Nu au fost raportate victime, însă în regiunea Odesa, în Ismail, situat aproape de granița cu România, a fost afectată infrastructura portuară şi s-au declanșat mai multe incendii. "Inamicul a încercat în mod deliberat să distrugă infrastructura portuară de pe Dunăre", afirmă autoritățile ucrainene. "Rusia poate și trebuie oprită", a reacționat și președintele Volodimir Zelenski. Suntem în ziua cu numărul 525 de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie