SANDU: Vor fi primiți toți refugiații ucraineni care vin în Republica Moldova și cer ajutor
Politic 25 februarie 2022, 19:59 | 1287

Toți ucraineni care vin în Republica Moldova, fugind din cauza războiului, vor fi primiți aici, chiar dacă fluxul de refugiați va crește. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Maia Sandu, în cadrul unui briefing. Ea a transmis un mesaj de mulțumire autorităților centrale și locale, care s-au mobilizat rapid și lucrează în regim de alertă.

Maia Sandu a declarat că în raioanele din nord și sud se înregistrează un număr foarte mare de solicitări ale cetățenilor ucraineni de a intra în Republica Moldova.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "În asemenea vremuri suntem cu gândul la oameni, la cetățenii noștri, dar și la cei ai Ucrainei, care au de suferit cel mai mult de pe urma războiului. Mulți dinte cei sosiți au venit la rude și prieteni, dar instituțiile statului sunt pregătite să ajute persoanele care intră din Ucraina și nu au pe nimeni în țara noastră. Aceștia primesc provizii și pachete cu obiecte de primă necesitate. La fel, există transport și locuri de cazare pentru ca fiecare persoană care a traversat frontiera să poate ajunge la adăpost, dacă are nevoie de acest lucru."

Maia Sandu apreciază felul în care autoritățile centrale și locale s-au mobilizat și lucrează în regim de alertă. Președintele salută și mobilizarea cetățenilor de rând, și a unor antreprenor, care s-au oferit să ajute refugiații din Ucraina.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Mulți concetățeni sunt dispuși să acomodeze în casele lor refugații Mulți sunt pregătiți să se implice în calitate de voluntari. Primării, pensiuni și hoteluri din toată țara oferă locuri de cazare gratuit pentru cetățenii ucrainei fugiți din calea urgiei. Companiile din diferite sectoate îți oferă serviciile gratuit sau la prețuri mici ucrainenilor sosiți în Moldova în ultimel zile."

Maia Sandu le-a mulțumit și angajaților Poliției de Frontieră și forțelor de ordine pentru efortul suplimentar, pe care îl fac în această perioadă.

Opinia ta contează. Comentează!