Un nou lot de medicamente va fi transportat din Chișinău în mai multe spitale din Ucraina
Social 19 decembrie 2022, 17:45 | 390

Un nou lot de medicamente, în valoare de 500 de mii de lei, va fi transportat din Chișinău în mai multe spitale din Ucraina. Donația este organizată de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului. Binefacerea are la bază un acord semnat astăzi de către președintele de onoare al ASICS, Plamen Milanov, și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marco Șevcenco.

PLAMEN MILANOV, președinte de onoare al ASICS: "Sunt pansamente, sunt dezinfectanți, sunt vitamine pentru copii. Acesta este al doilea lot, pe care noi îl facem pentru Ambasada Ucrainei și eu sper că vom avea posibilitate să ajutăm și anul următor."

Cutiile asociației ASICS vor ajunge acolo, unde este strictă necesitate - în spitalele din Ucraina, unde e război, a precizat ambasadorul Ucrainei.

MARCO ȘEVCENKO, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: "Acest lot de medicamente urmează să fie trimis imediat, peste câteva zile, sau într-o săptămână, în Ucraina, să fie folosit în raioanele și zonele apropiate de linia de luptă, de oamenii care au cea mai mare nevoie, am în vedere civili, zonele recent eliberate."

Diplomatul le-a mulțumit celor, care dă o mână de ajutor țării sale, aflată în război.

MARCO ȘEVCENKO, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: "Apreciem foarte înalt și mulțumim pentru ajutor. Ucrainenii nu vor uita niciodată."

Valoarea lotului pentru spitalele din Ucraina este de 500 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!