Satul cu miros de afumături
Social 18 noiembrie 2019, 18:16 | 2968

Sătenii din Domulgeni și-au găsit de lucru acasă. De ani buni, unii se ocupă de prelucrarea cărnii. Îndeletnicirea cu iz de carne afumată le aduce un profit bun, iar acest fapt le permite să creeze locuri de muncă. Printre cei care au pus pe roate o asemenea afacere este și Iurie Lavranciuc. Ziua lui începe și se termină la cuptoare, pe care le-a văzut și colegul nostru Adrian Prodan.

În cele patru cuptoare, Iurie Lavranciuc are grijă să coacă peste jumătate de tonă de carne, săptămânal. Rețeta este una veche, moștenită de la părinți. Folosește doar lemne, acesta fiind și secretul unui gust bun.

După ce sunt coapte bine, mezelurile sunt puse la rece, iar apoi duse la Piața Centrală din Chișinău. Ca să reușească în toate, Iurie Lavranciuc a angajat câțiva săteni.

Dorința de a-și deschide o asemenea afacere aici, acasă, a fost decisivă. Acum, se bucură de rezultate.

Prelucrarea cărnii este o ocupație veche a oamenilor din Domulgeni. Prin anul 2000, aproape jumătate din localnici era antrenată în acest lucru.

Satul Domulgeni din raionul Floprești are aproximativ 1400 de locuitori, dintre care doar 80 sunt plecați peste hotare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie