Inaugurarea Pomului de Crăciun în centrul Chișinăului va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 17:00
Social 12 decembrie 2022, 16:07 | 625

Inaugurarea Pomului de Crăciun în centrul Chișinăului va fi sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 17:00. Tot sâmbătă va fi deschis Târgul de Crăciun și va porni caravana troleibuzelor decorate. Organizatorii promit și un spectacol muzical, în preajma bradului. ”Pregătirile au intrat pe linie dreaptă”, afirmă responsabilii de la Primărie.

ALINA TABACARI, șef al Direcției cultură: "Încă săptămâna aceasta colegii amplasează decorațiunile și distracțiile pentru cei mici. Până pe data de 15 toate vor fi amplasate."

Programul de Crăciun este unul variat, potrivit primarului Ion Ceban.

ION CEBAN, primar al orașului Chișinău: "Pe 24 decembrie, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale vor răsuna colinde în carul unui program muzical susținut de ansamblul etnofolcloric „Romanița”. Pe 6 ianuarie, la ora 18:00, va avea loc un program cultural al ansamblului etnofolcloric „Crenguță de in”."

În Piața Marii Adunări Naționale vor veni meșterii populari, ca să-i bucure pe vizitatori cu lucruri frumoase...

ROMAN VITIUC, șef al Direcţiei economie, comerț și turism: "Au fost efectuate zonări pentru pentru fiecare tip al asortimentelor de produse, pentru a oferi o gamă cât mai largă a produselor respective. În conlucrare cu Direcția cultură au fost selectați meșterii populari sau beneficiarii care vor să comercializeze obiecte de artizanat."

Reprezentantul municipalității, Vasile Chirilescu, ne-a comunicat că în acest an, Primăria nu a cheltuit nimic pentru programul de Crăciun. Anul trecut, startul sărbătorilor de iarnă a fost dat pe 1 decembrie. Pomul de Crăciun a fost amplasat la intrarea în Scuarul Catedralei Mitropolitane.

Opinia ta contează. Comentează!