Cinci indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au pornit o bătaie la o primărie din Bistrița-Năsăud
Social 21 decembrie 2022, 16:30 | 343

Scene șocante într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud. Mai mulți indivizi puși pe harță au intrat în Primăria Șieuț și au sărit la bătaie, cu bâte și lopeți, scrie ziarul local ”Bistrițeanul”. S-a lovit în stânga și în dreapta. Cinci persoane s-au ales cu răni grave. Potrivit sursei, agresorii sunt cinci cetățeni din Republica Moldova. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de poliție județean Bistrița-Năsăud, bătaia a avut loc în ziua de 19 decembrie. Zece cetățeni ai Republica Moldova, aflați în tranzit înspre localitățile de domiciliu, și șapte localnici s-au luat la harță. Pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenția ofițerilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor.

Polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a cinci bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani, din Republica Moldova. Aceștia sunt bănuiți de „comiterea infracțiunilor de tulburare a ordinii publice, lovire sau alte violențe și violarea sediului profesional”, afirmă poliția.

MIHAI IVAN el, ro, primarul comunei Șieuț: "În fața instituției au cerut sprijin de la poliție. Învinuiau poliția că nu-i ajută, dar ei nu s-au recomandat, nu au sunat la poliție să-i ajute, fiind o defecțiune de motor, de mașină, nu de accidente. Am încercat să le explicăm că nu e de competența poliției și au devenit recalcitranți."

Doi bărbați, de 65 și 68 ani, care prezentau multiple plăgi și traumatisme în urma agresiunii, au fost spitalizați. Alte trei persoane au refuzat transportul la spital cu toate că acesta se impunea, având în vedere rănile prezente, a declarat pentru portalul Bistrițeanul.ro Serviciul Județean de Ambulanță. Poliția continuă cercetările.

Opinia ta contează. Comentează!