Image-Description
Noul raportor al Parlamentului European vine la Chișinău: Joaca de-a guvernarea nu va rămâne fără consecințe
Politic 15 noiembrie 2019, 14:42 | 5621

Noul raportot al Parlamentului European pentri Republica Moldova, Dragoș Tudorache, a anunțat că va face în scurt timp o vizită la Chișinău. El a menționat că a urmărit cu atenție criza politică la Chișinău, pentru a vedea cum stau lucrurile la fața locului.

„Sper că vestea primită din Republica Moldova este bună. Există un guvern învestit și țara este guvernată. Dar sper ca acest guvern să confirme parcursul proeuropean și să continue reformele începute în mandatul Maiei Sandu. Este necesar să fie oferite aceste asigurări pentru ca să înțelegem dacă viteza cu care președintele Dodon a găsit o soluție atât de rapidă este o veste bună sau nu”, a declarat Dragoș Tudorache.

El le-a reamintit oamenilor politici de la Chișinău că Republica Moldova are susținere deplină de la Bruxelles pe drumul ei european, dar, la fel ca în cazul României acum 20 de ani, este nevoie de un efort real și de reforme substanțiale.

„Joaca de-a politica sau de-a guvernarea, în care se ignoră stabilitatea și continuarea unor politici clare care să le ofere încredere partenerilor occidentali, nu o să rămână fără consecințe”, a adăugat raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

Reacția a venit în contextul în care, joi, 14 noiembrie, la Chișinău, 62 de deputați din partea PSRM și PD au votat un nou Guvern, condus de Ion Chicu, fostul consilier al președintelui Igor Dodon.

Anunțul privind numirea eurodeputatului român Dragoș Tudorache ca raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova a fost făcut săptămâna trecută.

Opinia ta contează. Comentează!