S-a deschis grădinița „Norocel”
Social 2 decembrie 2019, 19:50 | 2124

Mai mulți copii din sectorul Ciocana al Chișinăului frecventează de o săptămână noua lor grădiniță-creșă, reparată recent. Lucrările au durat un an, iar picii se bucură acum de încăperile proaspăt vopsite, dotate cu mobilier modern. Încântați sunt și părinții, care spun că merg liniștiți la muncă.

Până nu demult, această clădire a fost sediul Liceului ”Mihail Berezovschi”. Într-un an, edificiul a fost reparat capital și a devenit grădinița ”Norocel”. Elvira și Camelia au frecventat mai înainte grădinița din orașul Vatra, iar odată ce familia și-a schimbat locul de trai, părinții fetelor au ales grădinița de lângă casă.

Au venit pentru prima oară aici Matei și Sandu. Alina, mama lor, găsise inițial altă instituție, dar a ales-o pe asta pentru că sunt condiții mai prielnice.

Bucuroși sunt și educatorii. Galina Bordeian a activat într-o altă instituție, iar acum muncește în condiții mult mai bune, dar ca să fie și mai mulțumită, și-ar dori un salariu pe potrivă.

Mulțumirea se citește și pe fața celor care fac mâncare, dat fiind că bucătăria grădiniței este dotată cu utilaj modern.

La grădinița ”Norocel” sunt 14 grupe cu o capacitate totală de 320 de copii, precizează directorul instituției.

Șeful Direcției generale educație Rodica Gutu recunoaște că în grupe trebuie să fie 30 sau chiar 35 de copii, ci mult mai puțin.

Pentru reparația capitală a grădiniței ”Norocel” s-au cheltuit 15 milioane de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie