Folosirea simbolurilor corporative ale persoanelor juridice în timpul manifestațiilor publice sunt interzise
Social 16 martie 2023, 15:37 | 698

Comisia pentru Situații Excepționale a interzis folosirea, în timpul acțiunilor de protest, a vestelor antiglonț, a centurilor multifuncționale, a camerelor de corp și a stațiilor radio portabile de către persoanele fizice și juridice, care nu au acest drept. Prin aceeași decizie, Comisia interzice comercializarea uniformelor și însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special și ale militarilor. În alt context, Comisia a prelungit termenul de achiziție a energiei electrice.

DECIZIA COMISIEI PENTRU SITUAȚII EXCEPȚIONALE: "Furnizorii vor încheia cu ”Energocom” contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor vor fi semnate acorduri adiționale. ”Termoelectrica” a fost scutită de plata TVA pentru păcura achiziționată, în volum de până la 132 de mii de tone."

Au fost făcute ajustări și la mecanismul de repartizare a lemnului de foc către populație. Agenția ”Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maxim de cinci metri steri per gospodărie casnică și 200 metri steri per consumator non-casnic.

Potrivit dispoziției CSE, este sistată activitatea Centrului unic de gestionare a crizei, începând cu 15 martie curent. Decizia a fost luată în contextul în care refugiații ucraineni beneficiază de sprijin din partea Guvernului prin intermediul mecanismului de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina, aprobat pentru o perioadă de un an.

O altă prevedere se referă la abrogarea deciziei anterioare a CSE, care permite activitatea de comerţ în cadrul târgurilor şi iarmaroacelor pentru o perioadă de maximum 120 de zile. Deciziile administrației publice locale adoptate până în prezent vor fi valabile până la expirarea termenului prevăzut.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie