Antrenorul Anastasiei Nichita, Andrei Chiperi, și-ar fi atribuit titlul „Cel mai bun antrenor de lupte feminine din Europa”
Sport 5 martie 2024, 20:03 | 280

Antrenorul luptătoarei Anastasia Nichita, Andrei Chiperi, respinge acuzațiile că și-a atribuit titlul „Cel mai bun antrenor de lupte feminine din Europa”. „Am fost învinuit pe nedrept, că mi-aș fi atribuit unele onoruri”, scrie Chiperi într-un mesaj publicat astăzi în spațiul virtual. Titlul „Cel mai bun antrenor” și un premiu urmau să ajungă la la Tudor Cîrlan, fostul antrenor al Anastasiei Nichita, potrivit Federației Europene de Lupte. „Andrei Chiperi nu are nicio vină”, a declarat și Federația Națională de Lupte.

REACȚIA LUI ANDREI CHIPERI: "În cadrul Campionatului European din București am fost informați de către unul dintre oficiali că vom fi menționați, de Federația Europeană, cu titlul „Antrenorul anului”, iar Anastasia Nichita, respectiv, „Sportiva anului 2023”. Până la acel anunț, nu am avut nici cea mai vagă idee că voi fi nominalizat sau că, mai apoi, voi fi învinuit că am „furat” trofeul domnului Cîrlan. Foarte straniu din partea Federației Europene, de ce a fost anunțat public numele meu și am fost invitat eu pe podiumul de premiere."

Amintim că premiile au fost înmânate în cadrul campionatelor europene de lupte, rezervate seniorilor, care s-au desfășurat la București în februarie curent. Nici Anastasia Nichita, nici antrenorul Tudor Cîrlan nu se aflau la ceremonia de premiere. Andrei Chiperi, în calitate de reprezentant al Federației Moldovenești de Lupte, a primit premiile celor doi, pe care urma să le transmită. Premiul Anastasiei a ajuns la ea chiar a doua zi, însă cel al antrenorului Tudor Cîrlan, nu. Este vorba despre un trofeu și de premiu în valoare de 1000 de euro.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie