Inundații grave în Grecia
Externe 15 iulie 2019, 15:27 | 1271

Vremea continuă să le dea bătăi de cap grecilor. Zeci de oameni au fost evacuați din locuințele lor în vestul țării, afectat de inundații grave. Se întâmplă la câteva zile după ce şapte persoane, printre care şi doi români, au murit în urma unei furtuni violente produse în nordul Greciei. Detalii aflați din următorul grupaj de știri externe.

GRECIA Inundaţiile care au lovit vestul Greciei au fost provocate de furtunile puternice, însoțite de ploi torențiale și grindină, ce s-au abătut, în ultimele zile, asupra mai multor regiuni ale țării. Apa a intrat în zeci de locuințe și localuri și a afectat sute de hectare de culturi agricole. Din cauza viiturilor, câteva drumuri au fost închise. Din fericire, puhoaiele au provocat doar pagube materiale, nefiind raportate victime sau persoane dispărute. Inundațiile și furturnile puternice sunt neobişnuite în Grecia, unde verile sunt de obicei fierbinţi şi uscate.

SUEDIA Nouă oameni au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în nordul Suediei. Victimele erau parașutiști ce urmau să participe la un exercițiu. Din motive încă necunoscute, la scurt timp după decolare, aparatul de zbor a pierdut brusc din altitudine și a urmat un impact violent. Naționalitatea celor care au decedat în urma tragediei nu a fost anunțată deocamdată. Autoritățile suedeze au inițiat o anchetă.

INDONEZIA Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a zguduit estul Indoneziei și a provocat panică în rândul localnicilor. Autoritățile au anunțat că o femeie a murit în urma seismului, fără a oferi însă detalii. O replică puternică, de 5,8 pe Richter, s-a produs la aproximativ 30 de minute după cutremurul iniţial, iar în următoarele patru ore au mai fost înregistrate alte cel puţin 30 de replici. Mișcarea tectonică a provocat panică în regiune, dar specialiștii a anunțat că nu există riscul producerii unui tsunami. 

Opinia ta contează. Comentează!