Trei persoane au fost condamnate pentru organizarea migrației ilegale a unui cetățean turc spre Uniunea Europeană
Social 23 august 2022, 20:33 | 508

Tânărul învinuit de omorul unei adolescente din Leova, în noaptea de 21 august, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Hâncești. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Trei persoane au fost condamnate pentru organizarea migrației ilegale a unui cetățean turc spre Uniunea Europeană. Cei trei au primit amenzi penale de câte 45 de mii de lei. Doi dintre inculpați sunt originari din Turcia, de 49 și, respectiv, 32 de ani. A treia persoană condamnată este concubina unuia dintre inculpați. Cei trei sunt acuzați că au organizat transferul ilegal al unei persoane din Turcia în România. Cetățeanul turc a trecut Prutul înot. Destinația finală urma să fie Franța, dar cei trei inculpați au abandonat victima și nu i-au mai trimis noi indicații.

Bărbatul acuzat că ar fi ucis pe 19 august o femeie de 39 de ani, la Durlești, a primit 30 de zile de arest. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Bănuitul are 36 de ani și este originar din Șoldănești. Acesta și-a recunoscut vina și riscă până la 20 de ani de pușcărie.

Tânărul învinuit de omorul unei adolescente din Leova a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Potrivit procurorilor, băiatul de 18 ani este învinuit că în noaptea de 21 august, în timp ce se afla pe o stradă din satul Horodca, raionul Ialoveni, ar fi avut un conflict cu fata de 17 ani. Ulterior i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu cuțitul. Potrivit oamenilor legii, cei doi se văzuse pentru prima dată, iar cearta ar fi pornit de la plata pentru taxi. Poliția a găsit cadavrul fetei acoperit cu crengi, fiind rănită în regiunea gâtului și a abdomenului.

Opinia ta contează. Comentează!