Fermierii vor primi motorina din România
Social 2 aprilie 2024, 20:17 | 470

Primele 26 de vagoane-cisternă încărcate cu motorină oferită de România au ajuns la Căușeni. Aceasta e prima tranșă din cele patru mii de tone de motorină promise agricultorilor de aici de guvernului de la București. În perioada următoare, carburanții urmează să fie distribuiți fermierilor.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția Rezerve Materiale, cele 26 de vagoane-cisternă, care au ajuns la Căușeni, însumează o cantitate de 1336 de tone de motorină, oferită Republicii Moldova în calitate de ajutor umanitar extern.

COMUNICATUL AGENȚIEI REZERVE MATERIALE: "Pentru recepționarea motorinei, beneficiarii urmează să prezinte un set de acte: buletinul de identitate în copie autentificată, copia autentificată a extrasului/certificatului de înregistrare a întreprinderii sau a gospodăriei țărănești și ștampila autorizată."

Fermierii vor putea primi informații privind procesul de distribuire a motorinei prin intermediul Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură sau a consiliilor raionale. La începutul lunii ianuarie curent, Ministerul Agriculturii a informat că AIPA a recepționat 1546 de cereri cu privire la solicitarea ajutorului umanitar extern acordat de România și destinat fermierilor afectați de seceta din 2022. Din totalul dosarelor depuse, 56 au fost respinse deoarece nu au întrunit criteriile de eligibilitate stabilite conform cadrului normativ.

Opinia ta contează. Comentează!