Tragedie în Italia în urma inundațiilor
Externe 18 mai 2023, 19:53 | 439

Tragedie în Italia. Bilanțul morților din cauza inundațiilor din regiunea Emilia Romagna a ajuns la cel puțin nouă, scrie France 24. Ploile abundente din nordul țării au inundat cartiere întregi și terenuri agricole. Aproximativ 50 de mii de case au rămas fără electricitate. Pagubele sunt estimate la câteva miliarde de euro. Localnicii încearcă să salveze tot ce pot din lucruri.

Echipele de salvatori au continuat să caute prin apele pline de noroi persoanele date dispărute. Ploile torențiale din ultimele zile din Emilia Romagna au cauzat alunecări de teren, fapt de ce a dus la evacuarea a mii de oameni.

NELLO MUSUMECI, ministrul italian al Protecției civile: "24 de municipii au fost inundate. Din păcate, toate râurile din regiunea Emilia Romagna s-au revărsat, cauzând inundații."

Inundațiile au fost descrise drept apocaliptice și fără precedent, scrie France 24. Din motive de siguranță, autoritățile au anulat evenimentul automobilistic Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, de la Imola, programat pentru sfârșitul acestei săptămâni. Localnicii care au fost afectați de potop încearcă să salveze orice pot.

Inundațiile catastrofale din Emilia Romagna au lăsat 50 de mii de case fără electricitate. Circulația trenurilor a fost suspendată, iar școlile au fost închise. Primarii au menționat că în întreaga regiune nu există loc să nu fie afectat tragic. Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, şi-a exprimat solidaritatea cu populaţia afectată și a declarat că Guvernul este pregătit să ofere asistență.

Opinia ta contează. Comentează!