Kabul, scena unui nou atac
Externe 11 septembrie 2019, 15:26 | 730

Un nou atac a avut loc în Kabul. O rachetă a lovit un zid al clădirii Ministerului Apărării din Afganistan, aflat în apropierea Ambasadei Statelor Unite. Amănunte aflați din următorul grupaj de știri.

AFGANISTAN Atacul, deocamdată nerevendicat, a avut loc în primele ore ale zilei, în care se împlinesc 18 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, în urma cărora trupele americane au invadat Afganistanul. Cel din urmă atac a vizat din nou „Cartierul Verde”, unde își au sediul mai multe instituții afgane, dar și structuri internaționale. Proiectilul a lovit un zid al Ministerului Apărării, dar autoritățile locale au anunțat că nu există victime. Acesta a fost primul atac produs la Kabul după ce Statele Unite au fost amenințate de talibani în urma suspendării negocierilor privind retragerea trupelor americane.

STATELE UNITE Donald Trump i-a cerut demisia consilierului prezidenţial pentru Securitate Naţională, John Bolton, în urma unor neînţelegeri, fără a oferi însă detalii. La rândul său, Bolton a precizat pe o rețea de socializare că el este cel care a renunțat la funcție. Conflictul a apărut în contextul informaţiilor privind divergenţele între cei doi pe subiectul unui eventual acord de pace în Afganistan. Noul consilier prezidenţial va fi nominalizat săptămâna viitoare.

ISRAEL Beta Incident la un eveniment de campanie al lui Benjamin Netanyahu. Discursul premierul israelian susținut în oraşul Aşdod a fost întrerupt de două rachete lansate din Fâşia Gaza. Oficialul a fost evacuat de echipa sa de securitate.

Evacuarea premierului Benjamin Netanyahu a avut loc la mai puţin de trei ore după ce a promis să anexeze o parte strategică din Cisiordania ocupată, dacă va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie. 

Opinia ta contează. Comentează!