Angelina Jolie a susţinut necesitatea de a schimba Legea împotriva violenţei domestice
Externe 10 februarie 2022, 20:17 | 737

Angelina Jolie, recunoscută și pentru implicarea în acțiuni umanitare, a avut un discurs în lacrimi la Capitoliu. Actrița americană a susţinut necesitatea de a schimba Legea împotriva violenţei domestice și nu şi-a putut stăpâni lacrimile când a vorbit despre suferinţa copiilor și femeilor, criticând Congresul pentru lipsa de reacţie.

Angelina Jolie a prezentat textul unui proiect conceput pentru a oferi victimelor asistenţă medicală şi juridică, şi pentru a-i ajuta pe copiii expuşi la violenţele de acest tip. Din 1994, noi versiuni amendate ale unei legi împotriva violenţelor comise asupra femeilor au fost aprobate cu sprijinul celor două mari partide americane, însă o nouă variantă adoptată în Camera Reprezentanţilor, în 2019, a fost blocată în Senat de către republicani. Textul prezentat ieri este susţinut acum de reprezentanţii ambelor partide americane.

ANGELINA JOLIE, actriță: "Stând aici, în centrul de putere al națiunii noastre, mă gândesc la toți cei care au fost făcuți să se simtă neputincioși în fața abuzatorilor lor de un sistem care nu a reușit să-i protejeze. Cel mai mult vreau să vorbesc despre copiii care sunt îngroziți și suferă chiar în acest moment. Și de cei mulți pentru care această lege vine prea târziu. Despre femeile care au suferit și cărora sistemul le-a oferit prea puțin sprijin sau deloc, care încă poartă durerea și trauma abuzului, despre tinerii care au supraviețuit abuzului și au devenit mai puternici, nu datorită sistemului de protecție a copilului, ci în ciuda acestuia și despre femeile și copiii care au murit, care ar fi putut fi salvați."

Opinia ta contează. Comentează!