Se laudă cu vehicule care nu ne aparțin
Social 18 februarie 2019, 19:37 | 1763

Cele 25 de autobuze expuse în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală NU se află în proprietatea administraţiei locale, deoarece încă nu a fost încheiat un contract cu firma câștigătoare a licitației. Acest lucru nu le-a împiedicat însă pe autorități să se laude cu ele. În acelaşi timp, compania din România care a cerut cu patru milioane de lei mai puțin şi a oferit un termen de garanţie mai mare pentru vehicule, dar a pierdut totuşi concursul, a depus astăzi o plângere la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor.

Potrivit portalului mold-street.com, licitaţia a fost câştigată de o companie offshore din Ciprul de Nord, iar autorizația pentru expoziție a fost dată firmei „Emotion Trading” SRL, deţinută de aceeași persoană - Kazim Erarslan.

Deși autobuzele nu aparțin, deocamdată, orașului, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, s-a lăudat deja cu acestea pe pagina sa de pe o rețea de socializare. De menționat însă că licitația a fost câștigată de o firmă care a cerut cu patru milioane de lei mai mult pentru 31 de vehicule decât cealaltă companie participantă. Primarul interimar al Chișinăului are o explicație în acest sens.

De cealaltă parte, directoarea executivă a companiei BMC Truck & Bus România, Silvia Colacea, ne-a declarat că, pe lângă faptul că a propus autobuze mai ieftine cu aproximativ șapte mii de euro pentru o unitate, termenul de garanție este mai mare.

Șefa companiei din România mai susține că cifra de afaceri pentru doi ani este de peste patru milioane de euro, așa cum s-a cerut în caietul de sarcini. Firma respectivă a depus o contestație, iar reprezentanta acesteia nu înțelege de ce autoritățile de la Chișinău s-au grăbit să aducă și să expună autobuzele celeilalte întreprinderi.

Anterior, conducerea Parcului Urban de Autobuze a declarat că aproape toate vehiculele deținute de întreprindere sunt vechi și trebuie schimbate de urgență.

Opinia ta contează. Comentează!