Dosar pentru drumul Leova-Bumbăta
Social 14 decembrie 2023, 20:10 | 1022

Procuratura Anticorupție a deschis dosar penal privind activitatea Administrației de Stat a Drumurilor. Se presupune că unele persoane din cadrul întreprinderii au comis abuz de serviciu la construcția drumului de acces Leova-Bumbăta. În cadrul cauzei penale, ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au efectuat percheziții în birourile de serviciu ale unor angajați ai întreprinderii.

Într-un comunicat remis presei, Procuratura Anticorupție precizează că anchetatorii sunt în proces de verificare a documentelor și va informa despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală în măsura în care prezentarea datelor din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigației.

COMUNICATUL PROCURATURII ANTICORUPȚIE: "Obiectul investigației îl constituie verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, corectitudinea stabilirii prețului pentru serviciile contractate, precum și stabilirea prejudiciului cauzat."

Administrația de Stat a Drumurilor a confirmat faptul că ofițerii CNA şi procurorii au efectuat percheziții în birourile de serviciu ale unor angajați ai întreprinderii. Potrivit conducerii întreprinderii, Administrația de Stat a Drumurilor acordă tot sprijinul necesar și colaborează cu anchetatorii, iar actele de corupție nu trebuie să fie tolerate.

Drumul care leagă localitățile Leova și Bumbăta a fost dat în exploatare în luna mai curent. Este vorba de 3,6 kilometri. Valoarea contractului este de aproape 276 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!