Ivan Diacov, candidat la șefia capitalei
Politic 10 septembrie 2019, 20:41 | 1590

”Toți gândacii politici care au umplut Primăria Chișinău trebuie să fie scoși de acolo, deoarece ei strâng biruri din tot ce se poate strânge!” Declarația a fost făcută de candidatul formațiunii ”Partidul Nostru” pentru funcția de primar al capitalei, fostul șef al Procuraturii municipale Ivan Diacov. Ce a mai spus Ivan Diacov, dar și ce planuri are Renato Usatâi pentru alegerile locale din 20 octombrie, aflați în continuare.

Consilierul municipal Ilian Cașu l-a prezentat pe Ivan Diacov drept candidat al formațiunii ”Partidul Nostru” pentru șefia Primăriei capitalei povestind o întâmplare care ar fi avut loc la o ședință a Consiliul Municipal Chișinău.

Ivan Diacov s-a declarat apolitic, dar a adăugat că va candida din partea formațiunii ”Partidul Nostru” pentru că, în cazul în care va ajunge primar, va avea nevoie de susținerea unei echipe de consilieri.

Ivan Diacov spune că și-a fixat drept prioritate lupta împotriva corupției din capitală, dar nu a ezitat să vorbească și despre... problema globalizării.

Ivan Diacov propune și o soluție pentru această problemă.

Pe de altă parte, Ivan Diacov nu s-a referit la lupta sa contra corupției în Primăria capitalei pe vremea când era șeful Procuraturii Chișinău. Întrebat cum a ajuns să conlucreze cu Renato Usatâi, Ivan Diacov a afirmat că anume Usatâi l-a contactat și i-a propus să candideze din partea formațiunii sale. Întrebat de ce nu candidează independent, Diacov a răspuns...

Renato Usatâi n-a spus până la urmă dacă va candida sau nu pentru Primăria muncipiului Bălți, dar a adăugat că va anunța cine este candidatul formațiunii sale în acest oraș peste câteva zile. Contactat pentru a comenta acuzațiile lui Ivan Diacov, primarul interimar la capitalei, Adrian Talmaci, a admis că ”se mai întâmplă cazuri de corupție”, dar a adăugat că ”dacă ar fi concediați toți funcționarii din Primărie, atunci această instituție ar fi paralizată”. 

Opinia ta contează. Comentează!