Sportivii care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au întors acasă
Sport 11 august 2021, 19:30 | 978

Sportivii care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au întors acasă. Pe Aeroportul Chișinău, cea din urmă echipă a fost întâmpinată cu lacrimi de bucurie, cu flori și aplauze. Lotul olimpic al Republicii Moldova are o singură medalie - bronz la caiac canoe.

Este pentru prima oară în ultimii 13 ani când Republica Moldova obține o medalie la Jocurile Olimpice. Eroul zilei este canoistul Serghei Tarnovschi, care a luat bronz la proba de 1000 de metri la caiac canoe.

SERGHEI TARNOVSCHI, canotor, premiant la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Eu am fost bucuros că am reușit să repet rezultatul obținut în 2016 și să demonstrez că sunt vrednic de această medalie. Cel mai complicat a fost să înfruntăm condițiile meteo, căldura din Tokyo și umiditatea. În rest, ne-am descurcat. Trebuie să încheiem acest sezon. Va fi Campionatul mondial în Danemarca și apoi ne vom pregăti pentru anul viitor și treptat vom merge înainte, pentru jocurile din Paris."

BETA: Olimpiada de la Tokyo au fost o experiență și pentru alți sportivi, care țintesc un loc pe podiumul de la Jocurile Olimpice de vară la Paris, din 2024.

ANASTASIA NICHITA, luptătoare, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "M-am întors nu chiar cu cele mai pozitive emoții din păcate, pentru că nu am reușit să urc pe podium, însă Olimpiada de la Tokyo a fost pentru mine o experiență foarte mare și am venit acasă cu gândul ca să muncesc în continuare și cine știe poate la Olimpiada de la Paris să ajung și să obțin o medalie."

MARIA OLĂRAȘU, canoistă, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Personal sunt mulțumită de rezultat. Locul 7 la Olimpiadă nu este așa de rău și este doar începutul."

DANIELA COCIU, canoistă, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: "- Care este următorul scop, unde țintiți să ajungeți? - Sigur la Olimpiada următoare, ne dorim la Paris să fim pe podium. Acesta este visul și scopul de a avea o medalie olimpică."

Cu lacrimi de bucurie și cu flori! Așa au fost întâmpinați mulți sportivi pe Aeroportul Chișinău.

La Chișinău, din Tokyo au venit antrenorii și unii reprezentanții ai delegației olimpice a Republicii Moldova. NICOLAE JURAVSCHI, președintele CNO: "Avem mult de muncit. Trebuie să ne dăm bine seama că locurile bune necesită atitudine serioasă, necesită ca să majorăm atenția pentru a crea aceste rezultate. Felicitări la toată lumea."

Republica Moldova a fost reprezentată la Tokyo de către 20 de sportivi, la opt probe. Guvernul a promis că sportivii clasați în Top 8 la Jocurile Olimpice vor beneficia de premii cuprinse între două milioane lei și 200 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie