Apel la protest duminică, 1 iulie
Social 27 iunie 2018, 19:27 | 6567

Toți cetățenii onești, care vor să schimbe starea de lucruri în Republica Moldova, sunt așteptați duminică, la ora 14:00, la un protest de amploare, ce se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale din capitală. Este îndemnul liderilor forțelor proeuropene și antioligarhice, Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și al unor exponenți ai societății civile, care au anunțat astăzi despre crearea unei mișcări de rezistență națională. "Lupta va fi una de durată, iar prezența masivă la proteste este vitală", a fost unul dintre mesaje.

În același timp, membrii grupului de inițiativă au îndemnat cetățenii să se alăture unei manifestații pașnice ce se va desfășura vineri la sediul Comisiei Electorale Centrale, acolo unde se va lua act de decizia Curții Supreme de Justiție privind alegerile din capitală.

Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii. Contactat pentru o reacție în privința solicitării de urmărire penală a judecătorilor implicați în procesul de invalidare a alegerilor din Chișinău, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a declarat că este dreptul fiecăruia de a face asemenea demersuri, dar nu este de competența CSM să le comenteze. Anterior, Consiliul a emis un comunicat în care a spus că afirmațiile făcute la adresa judecătorilor sunt de natură să afecteze credibilitatea în procesul înfăptuirii justiţiei. Astăzi, pe pagina de Facebook a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, a apărut reacția judecătoarei Rodica Berdilo. Ea a afirmat că persoanele care îi aduc acuzați umilesc imaginea justiției și că și-a făcut meseria conform legii. "Îmi dau seama ce-am făcut, am respectat legea și vă promit că așa voi continua să fac", a mai scris Rodica Berdilo. Ulterior, judecătorul din aceeași instanță Valentin Lastavețchi a scris pe Facebook că este vorba despre opinia întregului colectiv. Anterior, și judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău au transmis prin intermediul șefei Serviciului de presă al instituției că acuzațiile la adresa lor sunt aberante. Am telefonat și în anticamera președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, unde ni s-a spus că atât el, cât și ceilalți judecători vizați de la CSJ nu oferă comentarii. Iar șefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale ne-a spus că instituția nu a primit vreo sesizare și, respectiv, nu poate comenta subiectul.

Opinia ta contează. Comentează!