Aeroportul, acționat în judecată
Social 19 martie 2024, 19:46 | 281

Soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis în atacul armat de la Aeroportul Chișinău, a acționat întreprinderea în judecată. Femeia cere achitarea unei indemnizații de deces de peste șapte milioane de lei și un prejudiciu moral de 400 de mii de lei. Reprezentanții aeroportului spun că instituția se va conforma deciziei judecății.

Dosarul a ajuns pe masa magistratului Natalia Lupașcu de la Judecătoria Chișinău. Prima ședință de judecată a fost stabilită pe 1 martie curent, dar aceasta nu a avut loc din cauza desfășurării Adunării Generale a Judecătorilor. Soția lui Igor Ciofu în grija căreia au rămas trei copii, dar și avocatul acesteia, au refuzat să ne comunice detalii în acest caz și ne-au spus că este prematur să se expună pe marginea dosarului. Reprezentanții Aeroportului Chișinău au declarat că în cererea de chemare în judecată, depusă de soția agentului de securitate, aceasta a solicitat din partea aerogării o indemnizație unică de deces în valoare de 7,2 milioane de lei.

REACȚIA ÎNTREPRINDERII DE STAT „AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CHIȘINĂU”: "Deoarece cauza civilă, care se află acum la Judecătoria Chișinău, vizează unele aspecte care formează obiectul unei cauze penale, la această etapă vă putem comunica doar faptul că de către Aeroportul Internațional Chișinău este asigurată prezența la toate ședințele de judecată, precum și prezentarea referinței și a tuturor actelor necesare unei examinări juste și obiective."

Prima ședință pe acest caz urmează să aibă loc la începutul lunii aprilie curent. În seara de 30 iunie 2023, un cetățean al Tadjikistanului a tras mai multe focuri de armă la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova. Anterior, bărbatul a fost implicat în răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci din Tadjikistan și era căutat de autoritățile de la Dușanbe. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară Igor Ciofu și-au pierdut viața. Peste câteva zile, atacatorul a murit pe patul de spital. Acum două săptămâni, fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în dosarul penal privind atacul de la aeroport. Vasiloi este acuzat de neglijență în serviciu și riscă până la trei ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!