Un copil, strivit de poarta de fotbal
Social 1 aprilie 2024, 20:14 | 431

Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul s-a produs sâmbătă în satul Grigorăuca, raionul Sângerei, iar minorul a fost transportat la Institutul Mamei și Copilului. Băiatul s-a ales cu leziuni ale vertebrelor cervicale, dar și cu hematom.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, ne-a spus că minorul este internat în secția de reanimare chirurgicală, iar starea lui rămâne, în continuare, gravă.

MAXIM CAZACU, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului: "Pe parcursul zilei de sâmbătă 2024, la Institutul Mamei și Copilului a fost internat un pacient cu vârstă de șapte ani după ce ar fi suferit un accident ca urmare a căderii unei porți. La internarea starea pacientului se clasifică ca gravă. Acesta având mai multe leziuni, preponderent leziuni ale vertebrelor cervicale, hematom. Este actualmente internat în secția de reanimare chirurgicală, în stare gravă dar conștient."

Potrivit colegilor de la TV Nord, totul s-a întâmplat sâmbătă seara, sub privirile mamei, care urmărea jocul fiului.

TEODOR DONOS, secretarul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei: "Pe 30 martie, la ora 19:00, un copil cu mama sa se aflau pe teren și copilul ce s-a întâmplat acolo, sunt diferite versiuni sunt, singur a tras de bara de protecție de la porți. Ne pare rău și noi de ce s-a întâmplat așa tragedie, dar totuși părinții trebuiau să se uite."

GALINA CIRIMPEI, asistentă socială în satul Grigorăuca, raionul Sîngerei: "Terenul sportiv dispune de porți mari care sunt instalate și dispune și de porți portative. Băieții, erau doi băieței, ei se jucau. Unul din ei, care a căzut poarta peste el a bătut mingea, al doilea băiețel a alergat să o aducă, și el s-a aninat, așa povestește mătușa la băiețelul acela, era alături, de plasa aceasta care se ține și dacă nu avea echilibru, ea a început să cadă, el a vrut să alerge să dovedească și nu a dovedit și l-a lovit după cap."

Oamenii din localitate sunt șocați de cele întâmplate.

Despre producerea acestui incident a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook. În context, oficialul le-a cerut autorităților publice locale să efectueze o verificare a siguranței instalării porților de fotbal, pentru a preveni accidentele grave, în special cu implicarea minorilor. În luna mai a anului trecut, un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața după ce peste el a căzut o poartă de fotbal. Tragedia s-a întâmplat în sectorul Ciocana al Capitalei. Băiatul a decedat pe patul de spital la o zi după producerea accidentului. Un caz similar a avut loc în ianuarie 2023, în satul Seliște din raionul Orhei. Atunci, un adolescent de 16 ani a murit, după ce a urcat pe poartă ca să facă fotografii, iar aceasta a căzut peste el. Băiatul a murit pe loc.

Opinia ta contează. Comentează!