Jurnalul Sportiv, 17 Martie
Sport 17 martie 2022, 20:14 | 1058

Ucraina continuă să traverseze o perioadă extrem de delicată pe fondul războiului declanșat de Rusia lui Vladimir Putin împotriva țării vecine. Ucraina ar fi trebuit să joace împotria Scoției pe data de 24 martie, într-una din semifinalele barajului pentru Mondial. Cu toate acestea, războiul prin care trece poporul ucrainean a făcut imposibil meciul de la Glasgow, astfel că FIFA l-a amânat și l-a mutat în iunie. Aflată sub asediu din data de 24 ianuarie, Ucraina ar putea primi însă o mână de ajutor din partea celor de la FIFA. Concret, forul mondial ia în calcul să îi trimită pe ucraineni direct la turneul final din Qatar, în circumstanțe excepționale, fără a mai fi nevoie să joace meciurile de baraj.

Pe 28 februarie, la patru zile după ce Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să invadeze Ucraina, Vasyl Lomachenko s-a întors din Grecia să-și apere țara, alături de alți doi pugiliști, frații Klitschko, și un alt campion mondial actual, Oleksandr Usyk. Între timp, pentru că războiul încă nu s-a terminat, Lomachenko pierde șansa de a lupta pentru o nouă centură mondială. Promotorul Bob Arum a dezvăluit că s-a ajuns la un acord ca Lomachenko să lupte cu actualul deținător al centurii WBO la categoria ușoară, George Kambosos, numai că ucraineanul nici nu se gândește să plece de pe câmpul de luptă.

Au fost stabilite toate echipele calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Ultimele două care și-au asigurat prezența în această față a competiției sunt Villarreal și Chelsea. După 1-1 în tur, spaniolii au trecut în deplasare de Juventus cu scorul de 3-0. Golurile au venit pe final de partidă. Chelsea a câștigat ambele manșe cu Lille. Tragerea la sorți pentru stabilirea perechilor din sferturi va avea loc vineri.

Se încinge lupta la titlu în Premier League. Liverpool s-a apripiat la un singur punct de Manchester City. Asta, după ce formația lui Jurgen Klopp a trecut în deplasare de Arsenal cu scorul de 2-0. Golurile au fost marcate de Jota şi Firmino în partea a doua a meciului. Tot miercuri, dar într-un meci restant, Tottenham a trecut de Brighton, scor 2-0, prin golurile marcate de Romero şi Kane. În clasament, lider este Manchester City, cu 70 de puncte, urmată de Liverpool, cu 69 de puncte, şi de Chelsea, cu 59 de puncte şi un meci mai puţin disputat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie