Tiraspolul pune piedici
Social 29 martie 2024, 19:46 | 264

Tiraspolul blochează desfășurarea recensământului populației în comuna Corjova și în alte localități din raionul Dubăsari, anunță Biroul de Reintegrare. Regimul separatist refuză categoric să asigure accesul specialiaștilor Biroului Național de Statistică în teritoriile necontrolate de autoritățile constituționale.

Biroul de Reintegrare transmite că decizia de blocare a recensământului denotă încă o dată că Tiraspolul continuă să mențină bariere artificiale între malurile Nistrului și să manifeste abordări de confruntare permanentă cu autoritățile de la Chișinău.

COMUNICATUL BIROULUI DE REINTEGRARE: "Cu regret, atât reprezentantul politic de la Tiraspol cât și delegația Tiraspolului în Comisia Unificată de Control au comunicat un refuz categoric în privința asigurării accesului și oferirii garanțiilor de securitate. Au calificat ca fiind provocatoare inițiativa Chișinăului și au politizat-o excesiv, precum și au insistat pe abținerea de la acest proces în perimetre generatoare de potențiale focare de tensiune."

Recensământul populației și locuințelor va avea loc în perioada 8 aprilie - 7 iunie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie