Echipament nou pentru 53 de spitale
Social 20 decembrie 2023, 20:08 | 517

Partenerii externi ai Republicii Moldova depun în continuare eforturi sporite pentru a dota sistemul de sănătate cu echipament modern. Peste 50 de instituții medicale vor avea de azi înainte mese noi pentru operații, utilaj special și mai multe brancarde. Valoarea totală a echipamentului este de peste 437 de mii de dolari.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul UE la Chișinău: "În unele raioane, de 20 de ani nu a fost procurată nicio masă de operație, iar pacienții erau coborâți de la etaje în brațe. Împreună cu partenerii noștri, Statele Unite și Elveția, am reacționat imediat la apelul Ministerului Sănătății."

KENT D. LOGSDON, ambasadorul SUA în Republica Moldova: "Echipamentul transmis va aborda necesitățile critice și va consolida rezistența sectorului medical."

IULIANA GARAM, coordonatoare de program, OMS: "Suntem convinși că pacienții, de toate vârstele, atât cetățeni ai Republicii Moldova, cât și refugiați din Ucraina vor simți diferența condițiilor moderne îmbunătățite din spitalele Republicii Moldova."

Această donație va eficientiza serviciile prestate, a remarcat ministrul Sănătății.

ALA NEMERENCO, ministru al Sănătății: "Din aceste resurse, Organizația Mondială a Sănătății a procurat un lot de echipamente care constituie din 50 de mese de operație 50 de lămpi speciale pentru operații, 50 de cărucioare pentru resuscitare și 150 de brancarde, care de asemenea sunt specializate."

Echipamentul a fost procurat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății, al Statelor Unite și al Elveției. Dispozitivele urmează să ajungă în 34 de spitale raionale, 16 republicane și trei municipale.

Opinia ta contează. Comentează!