Jurnalul orei 19, 22 Mai
Jurnalul orei 19:00 22 mai 2023, 20:11 | 1555

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Hotelierii sunt în febra pregătirilor pentru Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie. Unitățile de cazare din Republica Moldova vor găzdui câteva mii de vizitatori, inclusiv lideri politici, diplomați străini și jurnaliști din 47 de state.

„Moldova este Europa!”! Asta au scandat într-un glas zeci de mii de oameni adunați ieri în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimentul de la Chișinău a fost susținut și de către cetățenii aflați în străinătate. În orașele din Italia, Franța, Marea Britanie, Cipru sau Germania, oamenii s-au adunat pentru a spune că ar dori să se întoarcă cât mai curând acasă, în Republica Moldova europeană.

Curtea Apel de la Comrat a decis să valideze alegerile pentru funcția de guvernator al autonomiei găgăuze. În pofida anchetei Procuraturii Anticorupție privind fraudarea scrutinului prin cumpărare voturilor, Evghenia Guțul, din partea Partidului Șor, a fost declarată noul bașcan al autonomiei.

Președintele american Joe Biden a promis Kievului mai mult ajutor militar și a declarat că va permite aliaților europeni să furnizeze Ucrainei avioane F16. Liderii G7 au transmis Kremlinului că vor sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie