Cazacu spune că e victima unui scandal
Social 9 aprilie 2024, 19:55 | 523

Fiica fostului deputat PAS Victoria Cazacu, Diana Cazacu, bănuită în dosarul de corupție la Aeroportul Chișinău, susține că atât ea cât și mama sa au ajuns victime ale unui scandal artificial, cu o conotație politică. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing.

Inspectorul vamal Diana Cazacu susține că scandalul își are originea în toamna anului trecut. Potrivit ei, fostul director al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a discutat despre candidatura sa la funcția de șef al Postului Vamal Aeroport.

DIANA CAZACU, inspector vamal: "La scurt timp, actualul șef de post a început să le spună colegilor că eu aș pretinde la funcția sa. Atunci am simțit o schimbare de atitudine față de mine din partea șefului de post și deja intuiam că mi se pot întâmpla surprize neplăcute."

Diana Cazacu spune că a fost implicată fără să vrea într-un scandal artificial.

DIANA CAZACU, inspector vamal: "Am intrat într-un scandal artificial cu o conotație politică, dar care de fapt are la bază interese și frustrări personale ale unor oameni. După perchezițiile de acum o săptămână eu am statut de bănuit pentru că nu există suficiente probe pentru a-mi înainta calitatea de învinuit. Eu sunt deschisă spre colaborare cu oamenii legii și sunt convinsă că voi arăta dreptatea, voi demonstra că sunt corectă și curată în fața legii."

Inspectorul vamal a adăugat că mama sa, care a fost exclusă din grupul parlamentar PAS, nu are nicio legătură cu activitatea sa, iar răspunderea trebuie să fie individuală. În context, Diana Cazacu a făcut apel la președintele Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și la premierul, Dorin Recean, să respecte prevederile Constituției.

Solicitați pentru o reacție, atât consilierul președintelui, Maia Sandu, Andrian Băluțel, cât și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, au spus că nu comentează situația. Șeful legislativului, Igor Grosu, nu a fost de găsit la telefon. Pe 1 aprilie, Centrul Național Anticorupție a anunțat că șapte inspectori vamali de la Aeroportul Chișinău sunt cercetați pentru acțiuni de corupție. Trei dintre ei au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit anchetei, aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat între 50 și o mie de dolari de la pasageri pentru a le permite introducerea sau scoaterea bunurilor, ocolind procedurile legale de achitare a taxelor. Printre ofițerii vizați în dosar se numără și Ion Mudreac, feciorul deputatului socialist Radu Mudreac, precum și Constantin Brașovschi, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi.

Opinia ta contează. Comentează!