Spitalul Clinic Republican a primit o donație de echipamente și dispozitive, de care avea urgent nevoie
Social 28 octombrie 2022, 19:40 | 461

Spitalul Clinic Republican a primit, din partea unei asociații de caritate, paturi noi, cărucioare și multe echipamente, de care instituția avea stringentă nevoie. Și medicii, și pacienții afirmă că spitalul merită astfel de modernizare.

ANDREI UNCUȚA, director al Spitalului Clinic Republican: "Este necesar la o anumită perioadă de timp să schimbăm aceste dispozitive, ele se deteriorează, se defectează dar noi le mai repară. Paturile medicale este un produs destul de scump. Nu de fiecare dată avem posibilitatea să reînnoim aceste dispozitive."

VALENTINA SACHIN, asistentă medicală: "Noi mereu evaluăm starea echipamentelor din instituție și ne străduim să le înlocuim cu altele noi. De exemplu, ceea de ce are nevoie instituția, sunt puse în planul de achiziție pentru anul acesta, pentru anul viitor."

Echipamentele au fost donate de Asociația Obștească "Degețel" din Republica Moldova.

PHILIPPE CHAUDIER, președinte al Asociației Obștești „Degețel": "Scopul este de a îmbunătăți condițiile pacienților. Prezența mea în domeniul social, medical și educativ, este de a crea noi condiții, mai bune. Totodată, să fiu martor la utilizarea acestor ajutoare de către Spitalul Republican."

Instituția are acum mai multe cărucioare, premergătoare, paturi, măști, mănuși, scutece și salopete. La Spitalul Clinic Republican “Timofei Moșneaga” sunt internați peste de 700 de pacienți.

Opinia ta contează. Comentează!