Jurnalul orei 15, 28 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 28 decembrie 2023, 20:17 | 806

Prezentat de Călin Jucovschi

Vedeta pop Shakira are în orașul ei natal din Columbia o statuie de peste șase metri. Cântăreața cu renume mondial a fost imortalizată în celebra ei poză de dans din buric din piesa "Hips Don’t Lie". Localnicii sunt încântați, iar primarul orașului afirmă că statuia are și scopul de a inspira și alte tinere să viseze măreț.

România intră în Schengen din martie 2024, pe cale maritimă și aeriană, deocamdată. Austria nu se mai opune acestui proces. „Avem acord politic în această privinţă!”, a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu într-un mesaj publicat pe facebook. Este nevoie și de acordul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, demers procedural care va continua și azi, anunță autoritățile de la București.

Directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, și președintele Comunității WatchDog, Valeriu Pașa, au obținut funcția de membru al Centrului pentru Combaterea Dezinformării, printr-o decizie a Parlamentului. Această structură, care va fi responsabilă de securitatea spațiului informațional al Republicii Moldova, reprezintă o inițiativă a președintelui Maia Sandu și este condusă de fostul ministru de Interne, Ana Revenco. Înainte de votul în plenul Parlamentului, cei doi au fost luați la întrebări de deputatul neafiliat Gaik Vartanean.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie