Jurnalul Sportiv, 12 August
Sport 12 august 2021, 20:54 | 977

PSG se poate lăuda cu una dintre cele mai bune campanii de transferuri din istoria fotbalului, achiziționându-i în această vară și pe Achraf Hakimi, Danilo Pereira, Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos și Gianluigi Donnarumma. În 2011, formația de pe Parc des Princes era preluată de Qatar Sports Investments, organizație condusă de familia regală a statului. Zece ani mai târziu, clubul din capitala Franței se poate lăuda cu faptul că plătește cele mai mari salarii din lume, indiferent de sport. Conform celor de la Daily Mail, odată cu transferul lui Lionel Messi, PSG plătește un total de aproximativ 302 milioane de euro anual pentru salariile jucătorilor, surclasându-le în acest clasament pe Real Madrid și Manchester United.

Chelsea a câștigat Supercupa Europei după un meci cu Villarreal, care a avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare. A fost 1-1 în timp regulamentar, tot 1-1 după prelungiri și 6-5 pentru londonezi la penalty-uri. Ziyech a deschis scorul în minutul 27 iar Gerard Moreno a egalat după o combinație superbă. Chelsea a ratat ultima ocazie din timpul regulamentar, prin Alonso, iar meciul s-a dus în prelungiri, la fel ca ultimele 3 ediții. Au urmat loviturile de departajare, care au început dramatic, pentru că Asenjo a apărat șutul lui Havertz. Celălalt portar, Kepa, care a fost introdus pe teren chiar înaintea penalty-urilor, a apărat și el șutul lui Mandi, iar ultimul care a ratat a fost tocmai căpitanul lui Villarreal, Raul Albiol, care a fost "ghicit" de Kepa, iar Chelsea a câștigat. Pentru londonezi, aceasta a fost a cincea oară când au jucat Supercupa Europei. Au mai câștigat trofeul în 1998.

Clubul Mainz a anunţat că are câteva cazuri de coronavirus, astfel că antrenamentul de miercuri a fost anulat. După Karim Onisiwo vineri, luni şi marţi au mai fost testaţi pozitiv cu covid-19 doi jucători. Miercuri, a fost găsit infectat şi un membru al stafului tehnic. Toţi cei infectaţi au fost plasaţi în carantină la domiciliu. Ei au simptome minore şi se simt bine. Doi dintre cei testaţi pozitiv au schema de vaccinare completată. Departamentul de sănătate din Mainz a cerut ca alţi opt jucători şi doi membri ai stafului să intre de asemenea în izolare, ceea ce înseamnă că acum sunt în carantină 14 persoane. Clubul este în contact cu liga germană şi jucătorilor li se fac teste PCR în fiecare zi. Mainz urmează să joace duminică în prima etapă a Bundesligii, pe teren propriu, cu RB Leipzig.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie