Cercetați pentru trafic de influență
Justiţie 27 martie 2024, 20:08 | 437

Un avocat și doi judecători din Chișinău sunt cercetați pentru trafic de influență și corupere pasivă. Potrivit surselor noastre confidențiale, cei trei sunt fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov, și judecătorii Garri Bivol, și Serghei Papuha. Aceștia au fost astăzi inabordabili și nu au reacționat, deocamdată.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, în timpul investigațiilor, s-a stabilit că avocatul Iurie Podarilov, care anterior a fost cercetat pentru mită, ar fi apelat acum la un magistrat din Chișinău pentru a influența un alt judecător, în a cărei gestiune se afla dosarul unui client de-al său.

COMUNICATUL CNA: "În vederea examinării cazului obiectiv și sub toate aspectele, identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, dar și acumularea materialului probator pentru cauza penală, au fost autorizate și desfășurate mai multe percheziții. Procurorii anticorupție continuă urmărirea penală."

Ofițerii CNA au descins cu percheziții la domiciliul celor vizați, aceștia fiind ulterior audiați de către procurori.

Magistratul Judecătoriei Centru, Garri Bivol, s-a numărat printre cei patru judecători, ale căror birouri au fost percheziționate în noiembrie 2023, în urma acordului eliberat de Consiliul Superior al Magistraturii la solicitarea procurorului general interimar. Perchezițiile au avut loc în baza unui dosar penal de corupere pasivă și trafic de influență. Judecătorul Garri Bivol este vizat și în dosarul „Laundromat”.

Opinia ta contează. Comentează!