Partidul politic Mișcarea Populară Antimafie a organizat un eveniment, în care a fost expus punctul de vedere al formațiunii privind modul în care s-au desfășurat primele două săptămâni de campanie.

Concurentul electoral Partidul Socialiștilor a pichetat sediul Comisiei Electorale Centrale nemulțumit de faptul că instituția a aplicat sancțiunea sub formă de avertisment acestei formațiuni, recomandându-i să se abțină de la utilizarea resurselor administrative prin intermediul Instituției Prezidențiale a Republicii Moldova.

Iar reprezentanții blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS au expediat presei un comunicat, în care s-au referit la întâlnirile echipei cu cetățenii atât de peste hotare, cât și acasă, în raioanele Anenii-Noi, Rezina, Șoldănești, Căușeni și Telenești.

În comunicat se mai spune că astfel de întâlniri vor continua și pe parcursul săptămânii. Și concurentul Partidul „Democrația acasă” a expediat presei un comunicat despre întâlnirea, pe care candidații de pe lista națională au avut-o cu unioniștii din Soroca. În cadrul evenimentului, candidații unioniști de pe lista națională a Partidului Democrația Acasă au discutat cu cetățenii, au prezentat programul electoral și au luat parte la un marș pe principalele străzi ale Sorocii.

Între timp, Comisia Electorală Centrală a lansat două aplicații web noi, prin care își propune să faciliteze comunicarea în ziua alegerilor, printre care aplicația diaspora.voteaza.md.

Alegerile parlamentare vor avea loc în mai puțin de două săptămâni.