Bilanțul zilei electorale
Politic 11 februarie 2019, 19:39 | 1682

Comisia Electorală Centrală a lansat două instrumente noi de informare a cetățenilor cu privire la desfășurarea alegerilor din 24 februarie. În același timp, unii concurenți electorali pe lista națională și-au continuat activitățile de campanie. Urmăriți în continuare un bilanț al zilei din punct de vedere electoral.

Partidul politic Mișcarea Populară Antimafie a organizat un eveniment, în care a fost expus punctul de vedere al formațiunii privind modul în care s-au desfășurat primele două săptămâni de campanie.

Concurentul electoral Partidul Socialiștilor a pichetat sediul Comisiei Electorale Centrale nemulțumit de faptul că instituția a aplicat sancțiunea sub formă de avertisment acestei formațiuni, recomandându-i să se abțină de la utilizarea resurselor administrative prin intermediul Instituției Prezidențiale a Republicii Moldova.

Iar reprezentanții blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS au expediat presei un comunicat, în care s-au referit la întâlnirile echipei cu cetățenii atât de peste hotare, cât și acasă, în raioanele Anenii-Noi, Rezina, Șoldănești, Căușeni și Telenești.

În comunicat se mai spune că astfel de întâlniri vor continua și pe parcursul săptămânii. Și concurentul Partidul „Democrația acasă” a expediat presei un comunicat despre întâlnirea, pe care candidații de pe lista națională au avut-o cu unioniștii din Soroca. În cadrul evenimentului, candidații unioniști de pe lista națională a Partidului Democrația Acasă au discutat cu cetățenii, au prezentat programul electoral și au luat parte la un marș pe principalele străzi ale Sorocii.

Între timp, Comisia Electorală Centrală a lansat două aplicații web noi, prin care își propune să faciliteze comunicarea în ziua alegerilor, printre care aplicația diaspora.voteaza.md.

Alegerile parlamentare vor avea loc în mai puțin de două săptămâni.

Opinia ta contează. Comentează!