Brexitul schimbă centrul Europei
Externe 10 aprilie 2019, 14:10 | 1681

Controversatul Brexit este un motiv de bucurie pentru oamenii dintr-un sătuc din Germania. După ieșirea Marii Britanii din spațiul comunitar, localitatea lor va deveni noul centru geografic al Uniunii Europene. Din 2013, titlul este deținut de o altă localitate germană.

În sătucul german Gadheim [Ghethaim], oamenii așteaptă cu nerăbdare ziua când se va produce Brexitul. Nu de alta, dar ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pune această localitate pe harta Europei, pentru că anume aici va fi centrul geografic al bătrânului continent.

Și pentru că englezii le-au făcut această bucurie, localnicii au venit cu o propunere, drept răsplată că au votat în favoarea Brexitului.

Puține motive de bucurie au și oamenii care locuiesc la o distanță de 55 de kilometri de viitorul centru al Uniunii Europene, în Westerngrund [Vestangunt], localitate care deține acest titlu din 2013, după aderarea Croației la blocul comunitar. Aici, locul este marcat cu o placă, o hartă și un drapel al Uniunii. Centrul geografic al Uniunii Europene este determinat de Institutul Geografic din Franța și s-a schimbat ușor de-a lungul timpului, dar a rămas în Germania de la extinderea UE, de la 15 la 25 de membrii, în 2004.

Opinia ta contează. Comentează!