Ședință amânată în dosarul ”Cucu”
Social 11 septembrie 2019, 19:31 | 1516

Ședința de judecată de la Curtea de Apel, în dosarul omului de afaceri Valeriu Cucu, care se află de doi ani și jumătate în arest preventiv, a fot amânată. Susținătorii lui Cucu afirmă că acesta este victima fostei puteri, care i-a fabricat o cauză penală. Decizia de a amâna la nesfârșit procesul este una ilegală, au declarat oamenii în fața Curții de Apel.

Cu o oră până la ședința programată în dosarul lui Valeriu Cucu, prietenii, rudele și susținătorii acestuia au manifestat în fața Curții de Apel. Prezenți au fost și câțiva foști colegi de celulă ai lui Cucu.

Completul de judecată a anunțat însă că ședința se amână pe 23 septembrie din cauza absenței inculpatului Vasile Cojocaru, cercetat în libertate tot în acest dosar. Cojocaru ar fi părăsit Republica Moldova acum câteva luni. O altă cauză invocată de judecători a fost prezența în complet a judecătorului Silvia Gârbu, care ar fi participat și în alte procese, în care figurează Valeriu Cucu, fapt ce ar fi contrar legii.

Avocatul lui Valeriu Cucu spune că acum 3 luni a fost depusă o cerere, așa numita recurs în drept pentru ca inculpatul să fie eliberat și judecat în stare de libertate, dar acesta nu a fost nici măcar pusă pe rol.

Este o decizie ilegală, spune soția inculpatului Valeriu Cucu.

În anul 2015, cu mult înainte de a fi arestat, Valeriu Cucu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este persecutat sistematic pentru că împreună cu mai mulți combatanți a sesizat Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, Ministerul de Interne, Serviciul de Informaţii şi Securitate despre scheme de contrabandă controlate de instituţiile statului. Valeriu Cucu a fost reținut în ziua de 28 martie 2017 de către ofițerii de la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale. Motivul: contrabandă și spălare de bani. Împreună cu el au mai fost reținuți un broker vamal, un vameș și un șofer. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate. Potrivit procurorilor, Cucu, împreună cu un angajat de-al său, a introdus ilegal în Republica Moldova marfă în valoare de peste 27 de milioane de lei de la piața din Odesa. După ce a stat un an în arest preventiv, în martie 2018 a fost eliberat, însă în mai puțin de o oră a fost reținut într-un nou dosar penal. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie