Percheziții într-un dosar de corupție
Justiţie 29 aprilie 2024, 20:16 | 607

Ofițerii CNA au desfășurat astăzi 35 de percheziții la 30 de persoane, vizate în organizarea unei scheme de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În dosar este cercetat președintele unei întovărășiri pomicole din Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei. Transmiterea ilegală a terenurilor se făcea contra unor sume ce variau între cinci și șapte mii de euro, anunță Centrul Național Anticorupție.

Potrivit cauzei, persoanele interesate să obțină în proprietate un teren, amplasat în intravilanul municipiului Chişinău, ar fi apelat la persoanele din conducerea Primăriei. Cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate a terenurilor.

COMUNICATUL CENTRULUI NAȚIONAL ANTICORUPȚIE: "Bănuiții ar fi identificat terenuri neprivatizate și nefolosite, iar apoi, în baza unui proces-verbal fictiv, acestea ar fi fost atribuite în folosință unor persoane interpuse. Ulterior, a fost organizată privatizarea și înstrăinarea loturilor prin funcționari publici din cadrul Primăriei Chişinău."

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă. Președintele întovărășirii pomicole și fostul specialist al Direcției funciare a Primăriei sunt cercetați în stare de libertate, arată comunicatul CNA, care nu dă detalii. Ancheta continuă. Urmează a fi stabilite rolurile tuturor participanților în schemă.

Opinia ta contează. Comentează!