Boris Golovin a fost restabilit în funcția de director al CNAMUP
Social 6 decembrie 2019, 20:38 | 5145

Adus in functie de conducere, desi este urmarit penal. Boris Golovin a revenit in fruntea Centrului National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca. S-a facut prin ordinul ministrului Sanatatii, in pofida faptului ca are statut de invinuit in ”dosarul ambulantelor”. Instanta a anulat ieri ordinul fostei conduceri a Ministerului Sanatatii, prin care functionarul a fost demis. ”Restabilirea lui Golovin in functie va influenta depozitiile martorilor, care ii sunt iarasi subalterni”, a comentat fostul ministru Ala Nemerenco.

Este decizia judecătorilor, a confirmat Boris Golovin.

Pe 17 octombrie, într-un demers către Ministerul Sănătății, Procuratura Anticorupție a solicitat suspendarea din funcție a directorului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Boris Golovin și interzicerea accesului în instituție până la o decizie definitivă a instanței în cauza penală, în care el este vizat. Pe 18 octombrie, ministrul de atunci al Sănătății, Ala Nemerenco, l-a suspendat din funcție. Pe 20 noiembrie, avocatul lui Golovin a solicitat anularea ordinului Ministerului Sănătății. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis solicitarea.

Boris Golovin are acum obiecții față de Ala Nemerenco.

Urmărirea penală în privința lui Golovin continuă, ne-a spus Viorel Morari.

Tot ieri, actualul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu l-a demis pe Serghei Moșneguțu din funcția de director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. În luna octombrie curent, Boris Golovin a fost reținut de către ofițerii CNA într-un dosar privind achiziționarea unui lot de 69 de ambulanțe de producție rusească. Potrivit anchetei, s-ar fi dat prioritate unui antreprenor, chiar dacă nu ar fi fost eligibil pentru licitaţie, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiile. În 2018, Guvernul Filip a alocat din bugetul de stat 51 de milioane de lei pentru procurarea celor 69 de ambulanțe de producție rusească. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie