UE susține instituțiile de creditare
Economic 10 octombrie 2019, 18:37 | 1157

În următoarele șase luni, trei instituții de creditare din Republica Moldova vor beneficia de susținere financiară rambursabilă din partea Uniunii Europene și a Ministerului pentru Cooperare și Dezvoltare Economică de la Berlin. Suma ajutorului va ajunge la 25 de milioane de euro, iar până la sfârșitul anului 2022, se va dubla. Anunțul a fost făcut astăzi la Chișinău, unde a fost lansată campania „The Power of Local Currency”, de Fondul European pentru Europa de Sud-Est, la inițiativa „EU4Business”. Toate acestea pentru că instituțiile de creditare de la noi să poată acorda antreprenorilor mai multe împrumuturi în monedă națională.

Astfel, de la Uniunea Europeană și Ministerul pentru Cooperare și Dezvoltare Economică de la Berlin, banii vor veni la companiile de creditare din Republica Moldova, iar beneficiarii finali vor fi antreprenorii. Ei vor putea obține împrumuturi mai ieftine în lei.

Până la sfârșitul anului 2022, cât va dura proiectul, și alte companii de finanțare vor beneficia de sprijinul Uniunii Europene și al Ministerului pentru Cooperare și Dezvoltare Economică al Germaniei. Costul total al programului va ajunge la 45 de milioane de euro. 

Opinia ta contează. Comentează!