Tranga rămâne încă 30 de zile în arest
Social 23 mai 2019, 21:35 | 1253

Omul de afaceri Andrei Tranga, cercetat pentru șantaj în proporții deosebit de mari și trafic de influență, rămâne în izolator pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată în această seară de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Tranga susține că hotărârea instanței era previzibilă.

Pentru prima dată, Tranga a fost escortat la ședință de ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate.

La judecătorie au venit rude și prieteni de-ai omului de afaceri. Unul dintre ei a declarat că învinuirile la adresa lui Tranga ar fi absurde.

Și Tranga a spus că este acuzat pe nedrept.

Avocatul omului de afaceri susține că procurorul a solicitat prelungirea arestului pe motiv că mai sunt câteva acțiuni procesuale, doar că nu ar exista și probe.

Ion Dron este de părere că altul ar fi scopul acestor acțiuni.

Cine ar vrea să facă o legătură între Andrei Tranga și Grigore Caramalac, dar și care ar fi interesul, avocatul a spus că va anunța mai târziu. Tranga a fost reținut în urmă cu o lună într-un dosar penal deschis pentru șantaj împreună cu alte cinci persoane, printre care un avocat, care ar fi avut asupra sa un pachet cu 30 de mii de euro, bani destinați unui șef de la procuratură. Procurorii susțin că ei ar fi încercat să-i ia afacerea unui alt om de afaceri, Viorel Varzari. În prezent sunt pornite două cauze penale. Una pentru șantaj în proporții deosebit de mari, de către un grup organizat, iar a doua - pentru trafic de influență. Potrivit procurorilor, gruparea ar fi pretins 730 de mii de euro. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie