Compania Air Moldova a rămas fără Certificatul de Operator Aerian pâna pe 31 octombrie 2023
Social 24 august 2023, 19:52 | 437

Problemele se țin lanț la compania Air Moldova. După ce, zilele trecute, compania aeriană a anunțat că prelungește sistarea zborurilor până pe 14 septembrie, astăzi Autoritatea Aeronautică Civilă i-a suspendat Certificatul de Operator Aerian. Air Moldova nu va putea opera zboruri până pe 31 octombrie curent.

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

Autoritatea Aeronautică Civilă: "Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent. Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat pe 21 august curent, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian."

Se arată în comunicatul autorității. Instituția a mai precizat că pasagerii pot solicita companiei aeriene rambursarea banilor pentru biletele procurate.

Autoritatea Aeronautică Civilă: "În contextul anulării tuturor zborurilor de către Air Moldova, îndemnăm pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile."

În luna martie curent, Jurnal TV a difuzat un reportaj despre zona de risc în care s-ar afla Air Moldova, după ce compania a început să-și anuleze zborurile pe bandă rulantă. Motivul oficial invocat de operator era lipsa de avioane: din flota sa de patru aeronave, doar una mai era disponibilă. Amintim că pe 2 și 3 martie curent au fost anulate peste 14 zboruri, spre și dinspre Chișinău. Pentru perioada 4 – 6 martie au fost anulate alte 26 de zboruri, pe care compania ar fi trebuit să le opereze între Chișinău și diverse destinații. Iar pentru 7 și 8 martie au fost anulate alte 14 zboruri. Compania nota atunci că are un deficit de aeronave: două sunt indisponibile, iar a treia este la deservire tehnică planificată.

Opinia ta contează. Comentează!