Victor Bazarov are 64 de ani, iar de la vârsta de 36 de ani este țintuit la pat
Social 9 decembrie 2019, 21:54 | 1367

O situatie nefericita, in urma cu aproape 30 de ani la locul de munca, i-a distrus viata unui barbat in toata firea. Omul este tintuit la pat, iar daca are nevoie sa iasa din casa, pune mana pe premergator. A ajuns sa depinda acum doar de sotie. Este povestea trista a lui Victor Bazarov din Chisinau, care accepta lovitura crunta a sortii, dar nu si indiferenta, pe care o manifesta statul fata de cetatenii cu dizabilitati.

În 1992, Victor Bazarov muncea la Combinatul de Materiale de Construcții. Într-o zi de iarnă, viața lui s-a schimbat ireversibil.

Acum, este dependent de un premergător și de soție, singura persoană care îi este alături, și datorită căreia îi reușește să înfrunte greutățile.

Zoia, soția lui Victor, nu s-a dat bătută. Ea este convinsă că datoria oricărei soții este de a avea grijă de soțul ei, indiferent de situație.

”Oameni ai nimănui” - aceasta ar fi starea actuală a soților Bazarov. Aceștia suportă lipsa unor lucruri elementare, cum ar fi o toaletă, o cameră de baie sau un sistem de încălzire.

Bugetul familiei este format din pensia lui Victor, de 1.700 de lei, și din salariul soției, de 2000 de lei...

Soții Bazarov au copii, dar aceștia demult timp nu mai dau de știre... ”Au uitat”, spune mama lor.

Surprinzător, dar sumedenia de probleme, care a căzut pe capul lor, nu i-a demolat definitiv pe Victor și Zoia. Ei spun că mai au puteri să meargă înainte.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2018 erau peste 176 de mii de persoane cu dizabilități, ceea ce reprezintă aproape 7 la sută din toată populația Republicii Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie