PSRM și Partidul Șor anunță că NU vor merge astăzi la consultările cu Maia Sandu
Politic 26 martie 2021, 15:17 | 1567

Cele două componente ale majorității parlamentare PSRM-Șor nu vor merge astăzi la consultările anunțate de președintele Maia Sandu. Anunțul a fost făcut la începtul ședinței Parlamentului de șefii celor două fracțiuni Corneliu Furculiță și Marina Tauber. Ei au explicat refuzul de a merge la consultări prin faptul că vor să asiste la dezbaterea tutror subiectelor de pe ordinea de zi a Parlamentului. PSRM-Șor au cerut ca discuțiile cu Maia Sandu să fie amânate pentru o altă zi.

CORNELIU FURCULIȚĂ, președintele fracțiunii PSRM: "Fracțiunea socialiștilor la 15:30 este invitată la consultări la Președinție, țin să aduc la cunoștință doamnei președinte că astăzi sunt lucrările Parlamentului, este ședință ordinară, avem o agendă care va dura mult peste ora 15:30 de aceea solicităm Președinției ca să numească altă dată a consultărilor."

Cei de la „Șor” au fost invitați la consultări la ora 13.00. Marina Tauber a anunțat că fracțiunea nu va da curs invitației, chiar dacă, la acea oră, era anunțată pauză la ședința Parlamentului.

MARINA TAUBER, secretarul fracțiunii Partidul Șor: "Având în vedere că platforma „pentru Moldova” și fracțiunea partidului „Șor” ieri au reconfirmat poziția că avem majoritate în Parlament și avem candidatul nostru la funcția de prim-ministru credem că aceste consultări pot să fie deprisos și pot să fie mutate altă dată când nu o să fie zi de lucru la deputați. Putem să facem așa o propunere și să o invităm poate pe doamna Sandu aici dacă mai este nevoie de consultări."

MIHAI POPȘOI, deputat al fracțiunii PAS: "Poate cineva se răzgândește și se duce la consultări în perioada pauzei, dacă totuși e pauză."

Ieri, majoritatea PSRM-Șor a boicotat ședința Parlamentului la care Igor Grosu urma să prezinte programul de activitate al noului guvern, procedura fiind considerată eșuată. După consultarea fracțiunilor parlamentare, șefa statului ar urma să întrebe Curtea Constituțională dacă au fost întrunite toate circumstanțele de dizolvare a Legislativului.

Opinia ta contează. Comentează!